Βιβλία

Βιβλία για μεγάλους κυρίως. Κυκλοφορούν δωρεάν από τις εκδόσεις Το Κόλο αποκλειστικά (ως τώρα) σε ψηφιακή μορφή (e-books). Κάντε κλικ στους τίτλους ή επισκεφθείτε την ψηφιακή βιβλιοθήκη μας

Μπουρδολογίες ενός Σάτυρου – Μοιχάλης Μοίχος (2009) …ο τίτλος πιστεύω πως τα λέει όλα. Περιέχει εμπειρίες, ερωτικές ιστορίες, ποιήματα και προβληματισμούς ενός σύγχρονου σάτυρου. Του Μοιχάλη Μοίχου!!

Ένας τρόπος να διαβάσεις σύγχρονη ποίηση είναι,
την ώρα που θα είσαι κλεισμένος στην τουαλέτα
—χέζοντας με το βιβλίο στο χέρι—
να προσπαθείς να συγκεντρωθείς ενώ το τηλέφωνο χτυπά,
η γιαγιά και η θεία σου να φωνάζουν συζητώντας,
ο πατέρας σου να κοιμάται,
κι εσύ να κουνάς το χέρι σου χαρωπά
με την ηλίθια χορευτική μελωδία του κινητού που ακούγεται, γελοιοποιώντας την όλη κατάσταση,
καθώς το βιβλίο με όλες τις έννοιες του και όλη του τη σοφία,
περιμένει υπομονετικά στα γόνατα σου
και οι «οσμές» από τα περιττώματα σου,
να σου πνίγουν τη μύτη!

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Η Εξομολόγηση Του Δεσπότη – Ανοσιοτάτη (2010) Είναι η ιστορία μιας αμαρτωλής που προσπαθεί να σώσει την ψυχή της και καταφεύγει σε έναν δεσπότη να ξομολογηθεί. Όμως η εξομολόγηση θα εξελιχθεί σε…

«Αυτός είναι υπέροχος, διαολεμένος κώλος,
τέτοιον δεν έχει η παπαδιά, δεν έχει ο κόσμος όλος.»
«Αλίμονο», ανέκραξε, «και άλλο δε θ’αντέξω»,
και έβγαλε τον πούτσο του από το ράσο έξω.

Συνέχισα να του μιλώ για λάθη περασμένα
κι αυτός τον έπαιζε αργά, αργά και καυλωμένα.
Μονολογούσε ο Δέσποτας: «Τέκνο μου λέγε κι άλλα…

πες για τις πίπες τις τρελές, τα όργια τα μεγάλα!!!!!!!!!!!!».

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Images by George & Helen (2010) …ένα άλμπουμ της Ελένης και του Γιώργου με φωτογραφίες από γκραφίτι σε τοίχους, από τη φύση, από ζώα, από μνημεία και άλλα διάφορα. Είναι το πρώτο της σειράς, θα ακολουθήσουν και άλλα κάποια στιγμή

 

 

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Το Πρώτο μας Βιβλίο (2011) Γραμμένο από τους μαθητές της πρώτης τάξης των σχολικών κελιών. Διαβάστε τα ποιήματα τους και τις περιπέτειες τους τα οποία μπήκαν σε αυτό το βιβλίο με αφορμή μια σχολική εργασία! Όπως καταλαβαίνετε αυτή είναι η υπόθεση του σάπιου ψευτο-βιβλίου. Η ιδέα ήρθε από ένα ανηψάκι που ήρθε να το βοηθήσω να γράψει μια περιπέτεια για μια εργασία του. Μετά έκατσα και έγραψα μερικές άρρωστες και μερικές μακάβριες ιστορίες. Την επόμενη μέρα τελείωσα γραπτά και εικαστικά και σας το παρουσιάζω.

Πριν πολλές μέρες είχε πολύ καλό καιρό. Ο θείος μου, μου είπε πως είδε μια αρκούδα στα δέντρα πίσω από το σπίτι μου. Πήγαμε με τον θείο μου πίσω από το σπίτι μου με τα πιστόλια μου. Ο θείος μου δεν είχε δικό του πιστόλι και του έδωσα εγώ ένα δικό μου παλιό αλλά καλό. Ο θείος μου με κρατούσε σφιχτά με τα χέρια του για πολύ ώρα για να με προστατέψει απ’ την αρκούδα, αλλά εγώ δεν έβλεπα την αρκούδα. Ο θείος μου, μου είπε να βγάλω το παντελόνι μου για να δει η αρκούδα το πουλί μου και να τρομάξει και να φύγει. Δεν πρόλαβα να το βγάλω. Η αρκούδα βγήκε από το δέντρο και έφαγε τον θείο μου.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Το Βιβλίο Του Κώλου – Γιώργος Μικάλεφ (2012) Η συνέχεια του πρώτου. Ο Γιώργος Μικάλεφ (καινούριο όνομα πια) επιστρέφει στην καφρίλα με μια σειρά από ποιήματα και ιστορίες. Όλα περιστρέφονται γύρω από μία λεκάνη!

Οι ήρεμες σκέψεις μου διακόπηκαν από έναν δυνατό κρότο. Η αλήθεια είναι ότι τρόμαξα αρκετά και τινάχτηκα απότομα. Κανείς εδώ δεν κυνηγά. Τι στον Άι Σπυρίδωνα ακούστηκε? Πρέπει να ήταν από πολύ κοντά και ήμουν σίγουρος πως ήταν πυροβολισμός. Η γειτονιά μας ήταν κάπως απόμερη και έξω από την πόλη αλλά κανείς δεν βαρούσε ντουφεκιές μεσημεριάτικα.

 

 

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Σάπιες Ιστορίες – Γιώργος Μικάλεφ (2013) Μια συλλογή από κείμενα, ιστορίες και λοιπά παράλειπα που έγραψε ο Γιώργος Μικάλεφ απ’ το 12 έως το 13. Ομοιότητες προσώπων & καταστάσεων με την πραγματικότητα, καμιά φορά παίζει και να είναι τυχαίες.

Ο κόσμος θα αρχίσει να καίγεται, αλλά εμείς προτιμούμε να ταλαιπωρούμαστε από τα ανθρώπινα πάθη μας και να τα πληρώνουμε με δραχμές… Κάποια στιγμή όμως οι σκύλοι θα κουραστούν να λένε συνέχεια “ναι” στους αφέντες τους και οι γάτοι θα φορέσουν οικιοθελώς ανθρώπινα δεσμά… τότε θα γίνει “η επανάσταση” και ίσως τότε με ξαναπάρεις τηλέφωνο μεθυσμένη για να με πεις μπάσταρδο και να μου πεις πως μ’ αγαπάς…

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Διαβάστε ακόμα και τα βιβλία του φίλου μας P.S.Mavro 

«ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ»

adadafa

ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥΣ ΓΚΙΛΓΚΑΜΕΣ

Η Πνευματικότητα στη Ζωή και στο Θάνατο

Πνευματικότητα και Τέχνη

Δημοσιεύτηκε on Νοέμβριος 19, 2015 at 12:01  Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Βιβλία  
Αρέσει σε %d bloggers: